DE LEUKSTE KOOPJES TEGEN DE BESTE PRIJZEN

5 Simpele tips om direct geld te besparen!

Leuke dingen doen en leuke dingen kopen… Dat willen we allemaal. 

MAAR…
 
Daar heb je wel geld voor nodig! Vandaag deel ik 5 simpele tips om direct te besparen. 
Als je deze toepast in jouw leven, dan zul je in no-time geld overhouden voor leuke dingen!

1. Plannen
Voor je kan besparen moet je eerst  weten hoeveel er binnenkomt en wat er (aan vaste lasten) uitgaat. Er bestaan talloze apps om dit bij te houden. Als je weet wat er over is, dan kan je een plan maken van hoe je dit wilt gaan besteden. Reserveer geld voor kleding, dagjes uit, vakantie en voor leuke koopjes. Zo geef je nooit meer uit dan je bedacht had. 

2. Volg de aanbiedingen
Door spullen te kopen die in de aanbieding zijn bespaar je jaarlijks veel geld. Soms is het voordeliger om samen met iemand te kopen bijvoorbeeld als een 3e product gratis is. Deel de prijs met z’n drieën en je bespaart al snel een paar honderd euro per jaar!

3. Bewaar eten
Heb jij vaak een portie over van het avondeten? Bewaar dit dan in de koelkast en eet het morgen tijdens de lunch! Hiermee bespaar je enorm veel geld! 
Bijvoorbeeld door eten in de  handy food tray te bewaren. Hierin blijft je eten lang goed en je verbruikt geen extra plastic. 

4. Neem tussendoortjes mee
Ga je de deur uit? Neem een flesje water en een snack mee. Als je dan onderweg honger krijgt, hoef je geen (duur) eten of drinken te kopen. 

5. Ruilen
Heb je al een tijd dezelfde planten op je vensterbank staan? Of hetzelfde vloerkleed? 
Ruil dan eens met mensen die je kent! Zo hoef je niet steeds dure spullen aan te schaffen en heb je toch steeds iets nieuws. Andere dingen die je kan ruilen zijn: kleding, parfums of bijvoorbeeld speelgoed van je kinderen!

Heb jij bespaar tips? 
Laat het me weten!