DE LEUKSTE KOOPJES TEGEN DE BESTE PRIJZEN

Veelgestelde vragen – FAQ

Als het niet mogelijk is om een product te bestellen gaat er waarschijnlijk iets mis in het order proces. Neem contact op met onze klantenservice.

Wil je je order aanpassen? Neem binnen 24 uur na bestelling contact op met onze klantenservice

Wanneer je een product besteld wordt dat automatisch doorgegeven aan onze distributiecentra en verwerkt. We kunnen je order niet meer tegenhouden, dit is een geautomatiseerd proces. Hierom vragen we je je order met zekerheid en zorgvuldigheid door te voeren. (Zoals de bestelde items, de aantallen en de doorgegeven persoonlijke adres info welke je op het formulier hebt ingevuld.) Je kunt het pakket altijd volgens onze voorwaarden terug sturen. Voor meer informatie bekijk ons Verzend- en retourbeleid

De consument geniet van de wettelijke waarborg van 2 jaar.

Alle orders worden gemiddeld binnen 2 tot 4 weken geleverd. Track & Trace nummers worden automatisch per email verzonden zodra je order verstuurd is. Vul dit nummer in op https://parcelapps.com/nl om de status van je pakket te bekijken.

Geen trackingnummer ontvangen? Vraag hier de huidige status van je order op.

Helaas is express delivery momenteel niet beschikbaar.

We accepteren bestellingen van de volgende landen: Nederland, Belgie

Onze bezorgers behandelen je order met grote zorgvuldigheid. Is het bezorgde product beschadigd of defect bij aflevering? Stuur een bericht naar onze klantenservice.

Alle bestelde producten worden los van elkaar verzonden, het andere deel van je bestelling zal dan ook snel bij je binnen zijn. Geen product ontvangen binnen de afgesproken levertijd? neem contact op met onze klantenservice.

-iDeal
-Credit Card
-Bancontact
-Belfius Direct Net
-KBC/CBC Payment Button

Neem contact op met onze customer service om een RMA-nummer en retour adres te ontvangen. Zonder RMA nummer kunnen we je retour niet verwerken.

De kosten voor het retour sturen zijn voor de klant zelf. We adviseren je een service met track & trace code te gebruiken. Koopje is niet verantwoordelijk voor retouren welke tijdens het terugsturen kwijt raken.

Zodra we je retour ontvangen hebben controleren we of het product compleet is en dat er geen waardevermindering heeft plaatsgevonden. Als dat het geval is dan storten we het aankoopbedrag terug.