DE LEUKSTE KOOPJES TEGEN DE BESTE PRIJZEN

Tips om tijd over te houden voor dingen die er toe doen!

Als je moest kiezen? Veel geld of veel tijd? Wat zou jij kiezen?

Wat is voor jou het meest waardevol? Voor mij is dat mijn tijd. Die kan ik namelijk maar één keer besteden en komt nooit meer terug. 

Daarom is het mijn hoogste prioriteit om zo efficiënt mogelijk met mijn tijd om te gaan en om er goed over na te denken hoe ik mijn tijd het liefste besteed en met wie!

Ik geef je hier 3 tips die mij helpen om zo veel mogelijk tijd over te houden voor de dingen die er toe doen!

Plannen.
Alles valt of staat bij mij met een goede planning. Op zondag avond, als de kids in bed liggen maak ik een planning voor de week. Ik kijk hierbij goed naar wat er moet gebeuren en hoeveel tijd ik daar aan wil besteden. Het gebeurde me namelijk regelmatig dat ik aan het einde van een week dacht; welke leuke dingen heb ik nu eigenlijk gedaan?
Ik was de hele week druk in en om het huis, met van alles en nog wat, voor Jan en alleman, behalve voor mezelf!
Het maken van een solide planning heeft hier verandering in gebracht. 
Mijn nummer 1 tip om tijd te besparen is dan ook: een goede planning!

Durf nee te zeggen
Oef! Dat is een lastige voor me hoor! Ik ben iemand die heel snel ja zegt. “Morgen koffie drinken?”, “Kun je voor me naar de winkel?” of “Kun jij overblijfmoeder zijn deze week?”  Ook al kwam het eigenlijk niet uit, ik zei ja.
Het resultaat? Ik liep de hele week achter de feiten aan. 
Totdat iemand me zei: “Nee is ook een antwoord!” Ik had altijd het gevoel mensen teleur te stellen door nee te zeggen. Maar dat is helemaal niet zo. 
Als ik nu een vraag krijg antwoord ik vaak met: “Ik denk er even over na en kom er op terug” Dat geeft me tijd om een afweging te maken of ik iets wel of niet wil doen en of ik er tijd voor heb. 
En echt, je mag ook nee zeggen!

Tijdbesparende koopjes
Mijn derde tijdbesparende tip zijn dingen die mijn leven echt makkelijker maken en waardoor ik meer tijd over hou voor de leuke dingen.
Mijn kids spelen vaak met lego, hoe vaak ik wel niet op mijn knieën heb gelegen om te helpen met opruimen… ontelbaar vaak!
De speelgoed opruim zak is een echte tijdbesparing!  Binnen enkele seconden zit alles netjes bij elkaar gepakt en is de vloer weer leeg. ( Ik heb er ook een voor de auto’s en barbies, ideaal!!)
Koken is een klus die erg veel tijd kost! Teveel als je het mij vraagt. De Dubbelzijdige Grillpan en de Pasta Xpress zijn niet meer weg te denken uit mijn keuken. Waarom? Omdat ze de bereidingstijd verkorten en voor heel veel minder afwas zorgen! 

Kortom, je kan je tijd maar één keer besteden! Hoe deel jij je tijd in?
Heb jij tijdbesparende tips? Deel ze met me!